واقعیت افزوده چیست و چه کاربردهایی دارد؟
واقعیت افزوده یا Augmented Reality در معنا به روشهایی گفته میشود که به واقعیت، امکانات و ویژگی های بیشتری اضافه می کند.و باعث درک و سرعت عمل بیشتری می شود.عملا پل ارتباطی بین دنیای واقعی و دنیای مجازی بوجود می آورد.
این فناوری در دنیای امروز هر غیر ممکنی را ممکن می سازد و کاربردهای این تکنولوژی روز به روز در حال بیشتر شدن می باشد.
ایده ی اولیه آن برای نخستین بار در سال 1990 توسط توماس کادل ، یکی از ار کارمندان شرکت هواپیما سازی بوئینگ مطرح شد توماس کادل زمانی که در بوئینگ به کارکنان، برای سرهم کردن کابلها در هواپیما کمک میکرد، مفهوم واقعیت افزوده را ابداع کرد.در این زمان، این فناوری را می توان در دو نوع گوشی های هوشمند و عینکهای پوشیدنی معرفی کرد.
واقعیت افزوده بر روی گوشی های هوشمند:
در این حالت نرم افزار واقعیت افزوده بر روی گوشی هوشمند نصب و امکانات آن را به گوشی شما اضافه می کند.تصاویر توسط دوربین گوشی هوشمند به عنوان ورودی به نرم افزار واقعیت افزوده داده می شود و پردازش تصویر انجام شده و متناسب با آن ، اطلاعات دیجیتالی که می تواند تصاویر ، صدا و … باشد قابل استفاده می باشد.
نرم افزار های مختلفی وجود دارند که این امکان را بر روی گوشی های هوشمند مجهز به سیستم عامل های iOS ,Android را فراهم می کنند.از بین آنها به نرم افزار Layar که از تکنولوژی واقعیت افزوده از نوع پردازش تصویر استفاده می کند می توان اشاره کرد.
واقعیت افزوده از نوع ویدیو:
فرض کنیم اطلاعیه ای در ماهنامه که توسط سردبیر قرائت شده است در ماهنامه درج شده است.و کاربر تمایل دارد این اطلاعیه را از زبان سردبیر به صورت ویدیویی مشاهده کند.که با واقعیت افزوده این ویژگی امکان پذیر خواهد بود.بدین شکل که کاربر نرم افزار موبایل را اجرا کرده و با نگاه داشتن دریچه دوربین بر روی تصویر سردبیر ، کلیپ مرتبط با آن از سرور دریافت و شروع به پخش می کند.
واقعیت افزوده از نوع 3D :
در این حالت کاربر عملیات مثال قبل را اجرا کرده ، و به محض اسکن تصویر محصول چاپ شده ، محصول بصورت کاملا سه بعدی قابلیت مشاهده بوده و کاربر می تواند محصول را از زوایای مختلف مشاهده نموده و یا حتی درب محصول را باز نماید.
یا مسابقه ای در ماهنامه عنوان شده که با مشاهده آن از نگاه واقعیت افزوده ، فرم پاسخ به مسابقه باز شده و کاربر آن را تکمیل و ثبت می نماید.و دیگر نیازی به ارسال پیامک یا ایمیل وجود نداشته و همه ی مسابقات خیلی برنامه ریزی شده اجرا خواهند شد.
واقعیت افزوده از نوع کاتالوگ:
در این حالت ، به کاربر اطلاعات تکمیلی مرتبط با محصول را نمایش داده و کاربر قادر به تصمیم گیری بهتر و سریعتری خواهد بود.
ساده ترین کاربرد این فناوری در صنعت ساختمان مربوط به نمایش مدل سه بعدی مجازی ساختمان در اندازه کوچک بصورت الحاق شده در محیط واقعی است. در یک دیدگاه ساده شما قادر خواهید بود نمونه فعالیت های خود در زمینه طراحی و مشاوره ساختمان به شکلی مهیج در معرض مشاهده مخاطبان قراردهید.
Leave A Comment