خبرگزاری ایلنا: رضا تقی پور، عضو شورای عالی فضای مجازی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دهم در برنامه دستخط حضور پیدا کرد و با اشاره به رویدادهای اخیر در حوزه فضای مجازی و سوءاستفاده برخی از تلگرام گفت: من دو دهه است که در فضای مجازی فعالیت میکنم؛ این اتفاقات که الان شاهد آن هستیم را به نام اغتشاشات اینترنتی میشناسیم. این مسئله پدیده جدیدی نیست. حساب مردم عزیز که مشکلاتی دارند جدا است. این مشکلات کم و بیش همیشه وجود داشته اما من میخواهم به این مسئله اشاره کنم که از نظر فنی این سامانه یکپارچه است و به دلیل این که از رمز استفاده میکند، بستن یک کانال از نظر فنی ممکن نیست.
وی افزود: اگر روزی که میخواستیم به این نرم افزار اجازه دهیم تا وارد خاک کشور شود، پروتکلی را امضا میکردیم این اتفاقات نمیافتاد. یکی از کم کاریهای مسئولان ما این است که باعث شدند تا تلگرام بدون قید و بند در روز اول وارد خاک کشور شود؛ کاری که بسیاری از کشورها اجازه انجام آن را نمیدهند.
تقی پور درباره پروتکل تاکید کرد: تا به امروز هیچ پروتکلی برای فعالیت تلگرام امضا نشده است. ما نمیتوانیم تلگرام را از داخل ببندیم.
عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به ماهیت تلگرام اظهار داشت: تلگرام برای یک فرد روسی نیست. متاسفانه اطلاعات منتشر شده غلط است. صاحب تلگرام آقای لشوویلی، یک سرمایه گذار در نفت و گاز رژیم صهیونیستی است و این آقای پاول دوروف (مدیر عامل تلگرام) که ما هم نمیدانیم و شناسنامهاش را ندیدهایم، یک روس تبار بوده اما آن چیز که مهم است و باعث تاسف برای مسئولان فضای مجازی کشور است این است که در این پنج سال اجازه دادند تا فضای مجازی کشور توسط دو نرم افزار تلگرام و اینستاگرام اشغال شود؛ این اشتباه یک اشتباه استراتژیک بزرگ بوده است.
تقی پور ادامه داد: امیدوارم که همین مسئولان که زبانشان به عذرخواهی باز شده است یک بار هم از مردم عذرخواهی کنند که اشتباه کردیم شبکه ملی اطلاعات که وظیفه قانونی آنها بوده و در سال ۱۳۸۹ تصویب شد و به صورت مرتب مورد مطالبه مردم قرار گرفته بود را ایجاد نکردیم تا امروز مسئول ارشد ما به عنوان وزیر مجبور نشود از یک آدم بیگانه و نامسلمان سه نقطه خواهش کند تا فلان کانال را ببندید و او بگوید حالا منتظر باشید تا بررسی شود. فلان کانالی که دستور آتش زدن مسجد، آموزش ترور و دستور درست کردن بمب دستی را داده است.
وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره سکونت پاول دروف در امارت متحده عربی گفت: پاول دروف برای چه در امارات ساکن شده است؟ ارتباط این آدم با رویدادهای اخیر چیست؟ این آدم ۱۰ روز است که به امارات آمده است. این سازمانها و افراد در برخی موارد برای اینکه یک سری اطلاعات را از برخی جوامع به دست بیاورند حاضر هستند میلیاردها دلار هزینه کنند. وقتی ما مجانی این اطلاعات را در اختیار آنها قرار میدهیم خیلی برای آنها عالی است.
وی افزود: من یک سوال از مسئولان درباره تعریف استقلال فضای مجازی دارم که آن را چگونه تعریف میکنند؟ در حال حاضر شبکه ملی اطلاعات زیر ده درصد پیشرفت کاری داشته است. آقایان برای مناظره دعوت شوند و به صورت ریز بگویند که شبکه ملی اطلاعات چیست و کجای این کار انجام شده هستند و کجا ماندند.
تقیپور با بیان این که آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی ۱۷ الی ۱۸ روز گذشته برگزار شده است، گفت: در این جلسه گزارش خوبی درباره اقتصاد دیجیتالی و کمک این فضا برای اشتغال ارائه شد اما تصمیم گرفته نشد.
عضو شورای عالی فضای مجازی درباره نرم افزارهای جایگزین تلگرام گفت: اولین اقدام ایجاد گروهی توسط شورای عالی فضای مجازی بود و اولین شاخص این بود که استقبال مردم از چه چیزی است؟ شاخص خوبی است که مردم تشخیص دهند که کدام نرم افزار قوی است و کدام نیازها را تامین و امکانات خوبی را دارد بر همین اساس طبیعی است که همان نرم افزار باید حمایت شود. در حال حاضر ۵ نرمافزار به عنوان جایگزین تلگرام قرار است مقایسه شوند و این مسابقه بین آنها برگزار شود؛ البته مسابقه حذفی نیست یعنی هر ۵ نرم افزار میتوانند در صحنه فضای مجازی حضور داشته باشند. از جمله این نرم افزارهای جایگزین باید به پیامرسان سروش، ویسپی، گپ، آی گپ و بیسفون اشاره داشت.
وزیر ارتباطات دولت دهم درباره تعداد کسب و کارها و افرادی که در بستر تلگرام به فعالیت اقتصادی مشغول هستند، گفت: این صحبت که یک و نیم میلیون نفر در تلگرام فعالیت اقتصادی دارند بسیار کلی است. بر اساس آمار موجود، ۴۰ هزار کسب و کار مستقیم اینترنتی در کشور وجود دارد که البته این عدد پایین نیست و همه آنها برای ما عزیز هستند اما اگر شبکه ملی اطلاعات اجرایی شده بود دیگر مشکلاتی وجود نداشت. هم اکنون حدود سه سال است که ما به مردم میگوییم و مردم نیز از ما انتظار دارند نمونه بومی این پیام رسان که حریم شخصی را حفظ کند ایجاد شود.
عضو شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: زمانی که بیگ دیتای نرم افزار تلگرام در دست آقای پاول دروف است، مسئولان باید در برابر حفظ حریم شخصی مردم و دفاع از آن پاسخگو باشند. براساس آماری که در اختیار ما است، در چند روز اخیر استقبال از نرم افزارهای پیام رسان داخلی به شدت افزایش پیدا کرده است برای این که مردم نیازی دارند و این نیاز نیز شرعی و درست است اما ما کوتاهی کردیم و از پیام رسانهای داخلی حمایت نکردیم که شکل بگیرند و گسترش پیدا کنند، در حال حاضر نیز دیر شده است اما باید جبران کنیم.
Leave A Comment